2011. március 23., szerda

Sörterszt - Nyevszkoje (Nevskoe)

Tesztelés időpontja:

2010. december 5., Tallinn (üveges)

Nem tudom már, hogy melyik boltban, hol került be a kosárba ez a sör, de megér egy misét. Amikor először belekóstoltam, tisztára olyan érzés kerített hatalmába, mintha otthon lennék, és valamelyik kéktúra menti faluban belefutottam volna egy olyan kocsmába, ahol csak Kőbányait lehet kapni. Ilyenkor az ember minden előítéletét elfelejti, és élvezi azt a sört, amit normál esetben messzire elkerül az üzletekben.


A különleges palack (Forrás: Carlsberg)
Én is így voltam most ezzel a sörrel két óra hólapátolás és hógolyózás után, az ebéd közepén: bármi jól esett volna. De nem akarok igazságtalan lenni, azért ez csak az első benyomás volt, az igazság az, hogy egy korrekt pilzeni sör a Nyelvszkoje. Egy kis ízelítő a gyártóról:

A Nyevszokje sör az 1990-es évek elején jelent meg a globális piacon, és ez lett az első elismertebb orosz márka. A megjelenése óta magas szintet képvisel a hazájában, manapság pedig még mindig az élvonalba tartozik. Érdekes módon, szinte semmi hazai anyag nincs benne a vízen kívül, minden egyes alkotóelem import áru: állítólag prémium minőségű anyagok. A gyártás során a legkorszerűbb technológiát használják. Marketing fogásként a gyártó nem csak ezt hangsúlyozza, igyekeztek külön üvegformát is találni, a palackon pedig a gyártás színhelyét (Szentpétervár) reklámozzák.

Akinek az orosz tudása meghaladja az én mélyen lévő szintemet, nyugodt szívvel tudom ajánlani a gyártó nagyon igényes webhelyét. Nálam 6-os.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése