2015. május 18., hétfő

Ciucaş

Tesztelés időpontja:

2015. május 4., Budapest (dobozos)

Tán már említettem, hogy valamiért vonzódom a zöld dizájnú sörösdobozokhoz, így ennél a sörnél is elsőre kialakult a szimpátia, tán nem is véletlen, hogy a román sörkollekció (hála érte Rőcének újra...) majdnem utolsó darabjának hagytam... Sajnos ez a szimpátia a doboz színénél meg is állt, tovább nem sikerült fejlődnie, de erre visszatérünk később...

A szimpátiát némileg tovább erősítette, hogy a név némileg hasonlított egy korábbi erdélyi utazásokor tesztelt sör nevére, a Ciuc-ra, amelyről kellemes emlékeket őrzök (újra kéne kóstolni...). Ez a sör azonban nem Csíkból származik, hanem a Csukás-hegységből Brassó mellől, ahol már nyoma sincs a XX. század eleji magyar és szász dominanciának, így a sörösdobozon ezeken a nyelveken plusz információt nem nagyon találni.



A sör tehát brassói, az Ursus gyártja, s elméletileg egy normál lager sör. Pohárban szépen habzik, de nem az a sűrű szerkezetű hab, hanem az a fajta, amely a mosogatószerek habjára hasonlít (nagy légbuborékok...), tartása sajnos semmi, nagyjából két másodperc. Színre áttetszően sárgás, némileg a halvány citromsárga feletti tartományban. Külsőre vizesnek, hígnak tűnik, és sajnos ízre is. Beltartalmat nagyon nem mutat, körülbelül azt a szintet üti meg, amellyel nálunk a német hangzású light sörök rendelkeznek, azaz semmi izgalmas nincs benne.


Megjelenés4
Íz3
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás8
Összesen19

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése