2011. március 24., csütörtök

Leffe Brune

Forrás: the 365 cook
Tesztelés időpontja:

2006. szeptember 19., Brüsszel


Megmondom én az őszintét, én eddig nem nagyon komáltam a Leffe söröket. Láthattátok visszafogottságomat a Radieuse értékelésénél is, bár azért kapott egy nyolcast. Ezt a sört már akkor betettem a hűtőbe, amikor elmentem bevásárolni, így amikor visszaértem, szerintem már el is érte a kívánatos 5 Celsius fokot. Biztos az is sokat dobott a helyzeten, hogy a vacsorához fogyasztottam, sajt és bagett mellé. Mennyei. Nem bombázták agyon alkohollal, csupán 6,5%, de ez pont elég ahhoz, hogy az ember a sűrű, teljességre törekedő ízre tudjon figyelni. Persze itt is átbuknak a barna sör ízén az apátsági sörökre jellemző ízek, de itt nem zavaróan erősek, ez a sör nagyon ott van. 

A rendesen megpörkölt maláta már-már kávészerű színt kölcsönöz, a karamellától kezdve a vaníliáig sok mindent fel lehet fedezni benne. Aperitífnek is ihatjuk, de simán el tudom képzelni desszertekhez is, vagy akár valami jó fűszeres ételhez is. Egyesek szerint libamájhoz is nagyon passzol.

Forrás: Saveur Biere
Megajánlom neki a 9-est, mert megérdemli, és ez is csak azért nem 10-es, mert a Leffe sorból hátra van még néhány, hátha valamelyik még jobb lesz. A palack itt is 33cl, és 76 centbe kerül.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése