2011. március 31., csütörtök

Grimbergen Blonde

Tesztelés időpontja:

2007. január 20., Brüsszel (üveges)

Ezt a sört először egy Optimo Bruno után sikerült megkóstolni, ami nem volt egy bölcs döntés, mert teljesen más karakter a kettő. Ezen a sörön már nagyon érződik az apátsági íz, kicsit zavaró lehet annak, aki nem szereti a felső erjesztésből adódó ízvilágot. Alkoholfokban elmarad a barna változattól, de sajnos ez sűrűségben is visszaüt. 33 cl-es a palack, 6,7% az alkoholfok. Az ár visszafogott, csak 0,77 eurót kérnek érte. Az osztályzat a kritikai észrevételek figyelembevételével erős 6-os.

Visszakóstolások:

2007. január 23., Brüsszel (csapolt)

Rossz az, aki erre a sörre rosszat mond! Ezt is 2,5 dl-es saját poharába csapolják, mint a barna testvérét.  Alkoholban gyengébb, mint a Bruno (érződik is), de sokkal jobb, mint az üveges Blonde. Azért arra a katarzisra ne számítsatok, mint a Bruno-nál, de feltétlenül megéri megkóstolni. Legyen egy 7-es.

Forrás: Beer me!
2008. május 4., Brüsszel (csapolt)

Ezzel legalább nem lehet befürödni. A nap végén a sok séta után jól esett legurítani, annyi szent. Én most egy kicsit feljebb srófolom, megértem az ízére, legyen 8-as. Egy bajom van szegénnyel, kicsit magas az ára, de hát ha nincs hűtő, akkor menekvés sincs…

2008. május 6., Brüsszel (csapolt)

Eddig mindig a Bruno volt nekem a meggyőzőbb, ezen az estén viszont egyértelműen a Blonde pártjára hajlottam. Biztosan számít az is, hogy az adott hordó mennyi ideje került a csapra, és elképzelhető, hogy ez volt a frissebb. Így most erre én egy erős 8-ast adnék, ami majdnem 9-es, de nem.

Egy kis vizuális kényeztetés az arra fogékonyaknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése