2011. március 31., csütörtök

Grimbergen Optimo Bruno

Tesztelés időpontja:

2007. január 20., Brüsszel (csapolt)

Forrás: Turatello Italia
Létezik egy Grimbergen nevű hely Brüsszel közelében, de ha információim nem csalnak, a Grimbergen söröket nem ott palackozzák, hanem Waarlos-ban. Ez a sör rendesen itatja magát, a nevéből következően barna sör. Apátsági típusú, úgyhogy erre fel kell készülni. Csapoltan 2,8-ba került, üvegesen már meg lehet kapni 96 centért. Alkoholtartalma kicsit brutális, 10 %. Kíváncsi vagyok majd az üveges változatra, itt figyel a hűtőben. A csapolt mindenesetre nálam 9-es.

2007. január 23., Brüsszel (üveges)

Hát sör került erre a sörre is, üveges változatban… A csapolt változatnál az adatokra már kitértem, itt már csak azt említeném meg a technikai részletekkel kapcsolatban, hogy 33 cl-es palackba kerül. Sok sörrel ellentétben a Grimbergen Optimo Bruno-ra nem mondható el az, hogy üvegesen gyengébb lenne: ez bizony így is korrekt, testes sör, és nem üti át az ízek tömör védfalát a 10% alkohol sem. Ez sem ússza meg bizony 9-es alatt, de nem ám!

Forrás: Cerveza Fresca
Visszakóstolások:

2008. május 7., Brüsszel (csapolt)

Békés üldögélés egy söröző teraszán, nem lábvízmeleg sör, kell ennél több? Igen kell, a pohárba jó sör kerüljön! Jelen esetben ebben sem volt hiba, bár az emlékeim szebbek voltak erről a sörről, most némileg éreztem az alkoholost ízt. De hogy mennyire enyhén, arról árulkodjon a 7-es osztályzat.

2010. január 13., Brüsszel (üveges)


Forrás: Flickr
Már jó régen került a kezembe ilyen tétel... Erőteljes sör, bár a pohárba kiöntve túlságosan áttetszőnek tűnik. Őszintén szólva csak ezért nem adok neki 10-est, mert tán kicsit szőrős szívű vagyok. A fokhagymás brassói után tökéletes volt… De nem voltam lusta, utána is néztem korábbi tesztelési jegyzeteimnek. Szóval 2007 januárjában már sört kerítettem erre a tételre, mind csapolt, mind pedig üveges változatban. Akkor is osztatlan sikert aratott nálam, szóval az ízlésem ebben a tekintetben nagyon nem változott. Ami ebben az esetben is meglepő volt, az az, hogy a 10% alkohol egyáltalán nem érződik! A sör kimagasló teste úgy elrejti, mint a pinty! Mestermunka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése