2016. január 6., szerda

Gallica Premium Pils


Tesztelés időpontja:

2015. július 19., Budapest (üveges)

Amikor a nagyobb hipermarketeket járom, mindig körbenézek, van-e valami újdonság, s különös figyelmet szoktam szentelni a belga szekcióra, s itt találkoztam az elmúlt nyáron ezzel a sörrel, a Brasserie de Silly gondozásában.

Érdekes módon a sör nem szerepel a fent belinkelt sörlistában, s akkor megint kétfelé lehet itt elkezdeni gondolkodni: vagy nincs már a gyártósoron, vagy pedig csak exportra szánt tömegtermék, nem érdemes a honlapon reklámozni... Mondjuk a Ratebeer szerint a sör megegyezik a Silly Pils Bio-val, s ha tényleg így van, akkor valószínűleg arról van szó, hogy az exportra szánt verziót némileg más köntösben küldik ki az országból...

Mivel a sör nem egy tipikus belga sör, hanem egy sima lager, így kíváncsian vártam, hogy felül tud-e kerekedni a Maes és Jupiler által generált "minőségen", de sajnos csak arról tudok beszámolni, hogy ez a küldetés felemásra sikeredett. Alkoholban jobban áll ugyan egy kicsit (5 %), így azt lehetne gondolni, hogy a beltartalom is extrább, de sajnos nem.

Átlagos, vékonyka (leginkább light) sört kapunk a pénzünkért, amiben inkább dominál az édeskés íz, mint a komló kesernyéssége. Ha valaki el szeretné kezdeni az ismerkedést a belga sörök világával, ne ezzel kezdje...




Megjelenés4
Íz5
Aroma és jellegzetességek     4
Összhatás10
Összesen23



5 megjegyzés:

  1. Éppenhogy ezzel kell kezdeni az ismerkedést, mivel igencsak jóízű minőségi sörröl van szó. Az hogy neked nem ízlik egyedül a te bajod, nem attól lesz jó egy sör ha ihatatlanul keserű, hanem attól ha jó íze van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mi az én bejom, az maradjon az én bajom. No meg az is, hogy mi ízlik, vagy mi nem. Ez éppen nem. Meg hát az is az én dolgom, hogy leírom, vagy sem. A vélemény szerencsére szabad, ugyebár. Ha meg neked ízlett, hát annál jobb a cégnek, legalább fogy a sörük... De ettől még nekem továbbra sem ízilk. Sőt, tovább megyek: ha a jövőben valamelyik sör nem fog ízleni, azt is le fogom itt írni ám...:)

      Törlés
  2. Szerintem sem rossz....Jó,nem annyira karakteres mint az apátsági sörök de éppen ez a jó benne..Legalábbis nekem és 300 forintért teljesen korrekt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól beszélsz, látom Te is voltál a Penny-ben!!! 300 Ft-ért? :) Mikor 350-400 Ft a Soproni/Borsodi/Heineken. ÁÁÁ, ezekhez képest teljesen más dimenzió.

      Törlés