2016. január 8., péntek

Shepherd Neame Bishops Finger

 Tesztelés időpontja:

2015. július 23., Várpalota (üveges)

A "püspök" ujja, hát ezzel a névvel csak érdekes lehet a története egy sörnek! S lőn... A Bishops Finger egy "Kentish Strong Ale", s most tekintsünk el az elején attól a ténytől, hogy a sör ezüstérmet nyert a "Daily Telegraph Taste of Britain" versenyen...

A nevét azokról az ujj alakú jelzőoszlopokról kapta, amelyek a a zarándokokat Thomas Becket (de hívhatjuk Becket Tamásnak is...) sírjához igazítják útba Canterbury irányába. A sört az a Shepherd Neame főzde jegyzi, akik már egyszer szerepeltek a blogban a Spitfire Premium kapcsán. Érdemes tudni azt is, erről a sörről, hogy Ez a au egyik legrégebben palackozott sör az Egyesült Királyságban: 1958 óta készítik.

Mindemellett még a Bishops Finger az EU védelmét is élvezi (EU Protected Geographical Indication), s a főzéssel kapcsolatban még említésre érdemes, hogy csakis a főzde fő főzőmestere készítheti, és csakis pénteken. Mondjuk nem tudom, mit csinálnak akkor, ha 13.-a épp péntekre esik...:) Az alapanyagok közül a leglényegesebb a Kentish komló, s a főzdének saját artézi kútja is van. Ízre inkább mondanám komlósnak, bár az utóíze kimondottan édes... Alkoholra 5,4 %.

Megjelenés7
Íz6
Aroma és jellegzetességek     6
Összhatás13
Összesen32


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése