2016. január 28., csütörtök

Radegast Ryze Hořká 12°


Tesztelés időpontja:

2015. augusztus 7., Budapest (dobozos)

Írtam már korábban, hogy 2015 tavaszán jártam Prágában, s akkor sikerült viszonylag szép mennyiségű sört is felhalmoznom, ami azóta az enyészeté lett (azaz inkább az élevezeté...), s köztük volt néhány Radegast szerzemény is, például ez is... A Radegast egyébként (most néztem meg), még effektíve nem szerepelt a blogon, bár sok sörük van már feldolgozva jegyzet formájában. Ezért itt most annyit azért megemlítenék, hogy viszonylag új szereplőnek számítanak a cseh sörpiacon, a főzde mindössze 1966-ig datálódik vissza az időben, s jelenleg a SAB Miller csoporthoz tartoznak.

Ammenyire szerény cseh nyelvtudásomból és a Google fordító segítségéből kitelik, a cég csh nyelvű honlapjából számomra az derült ki, hogy a Ryze Hořká a Radegast Premium nevű sört váltotta fel, s az egésznek az az oka (szerintük), hogy a többi gyártó megirigyelte a Premium sikerességét a kesernyéssége miatt, ezért ők három újabb komlóval még kesernyésebb sört főztek...

A magam részéről ezt a többlet kesernyésséget nem tudom alátámasztani, számomra egy tipikus cseh sör volt, amelynek a kinézetével viszont semmi gond nem volt, az elején még viszonylag szép habot is produkált. Kellemes, frissítő jellegű ital, bár a szén-dioxid tartalma nem túl magas.


Megjelenés6
Íz6
Aroma és jellegzetességek     7
Összhatás12
Összesen31



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése