2016. január 15., péntek

Zlatý Bažant Tmavé 10%


Tesztelés időpontja:

2016. január 8., Budapest (dobozos)

Sokszor leírtam már, hogy sokkal inkább barátkozom a testesebb barnákkal, mint a könnyedebbek (ahogy ezt leírtam, feltűnt, hogy némileg ezt a félmondatot félre is lehet érteni, ha valaki nagyon akarja...), de ezen a fontos is belső változást érek meg: lassanként megtalálom magamnak azt a szegmenst itt is, ami elnyeri a tetszésemet, de eleddig az alkoholfok ezeknél is minimum 4-es számmal kezdődött...

A mai nappal ez is felülíródott, mert a Zlatý Bažant 10-es barna söre még ezt sem éri el, csupán 3,8 % alkohol van benne. Szerintem a fotó roppant előnyös lett róla, a valóságban a hab hamar eltűnt, de meg kell hagyni, szép színe volt... Illatra picikét zavaró szappanos jelleg jött ki, de fogjuk rá ezt ezúttal a mosogatószerre. Ízre szerencsére semmi ilyesmi nem volt tapasztalható, kellemes lágy barna sörös íz, körülbelül olyasmi mi a Ježek výčepní tmavé esetében.

Kellemes, lágy kávés ízvilág, nem édeskés, csokoládénak nyoma sincs. Ez egy igazán jól iható könnyed barna sör.

Megjelenés6
Íz6
Aroma és jellegzetességek     7
Összhatás13
Összesen32

3 megjegyzés:

  1. Ezt eléggé benézted, nem édeskés? Az összetevők között a cukor micsoda?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is édeskés, de nem zavaróan, a Liquid Gold-féle Krusovice Cerny mellett a kedvenc 10-es barna lagerem. Ami zavaróan édes már, az a Steiger Dark, de a Zlaty Bazant Tmavy esetében az édeskésség kellemes és inkább hozzáad az ízéhez, mint elvesz belőle.

    VálaszTörlés