2011. március 23., szerda

Brugs – Bière blanche witbier

Forrás: Ameblo
Ez a sör nagyon szépen fogja példázni, hogyan fejlődhet az ember ízlése. Sebaj, azt is vállalom, amit először írtam, és azt is, amit később...


Tesztelés időpontja:


2006. szeptember 16., Brüsszel



Ezt a sört nem vitte a pénztárgép, mókás kis sor torlódott fel mögöttem, mire kitalálták mennyibe került. (Nem drága egyébként, 63 cent) Így utólag visszagondolva, azt kellett volna mondani a nulla angoltudással felvértezett, de annál kedvesebb török pénztáros csajszinak, hogy hagyja ezt az üveget a redvásba. De mégse tettem, hát meg is érdemlem sorsomat. Bűnrossz. Számomra kimondottan ihatatlan, így a csapban végezte, nem bírtam meginni, sőt utána meg kellett ennem még egy csokit, pedig már egy porcikám se kívánta. Egyébként alkoholfokban is ez volt a leggyengébb, 4,8% csupán. Bizony csak egy 2-est ér meg, de azt is csak azért, mert olyan áldott jó szívem van.

Visszakóstolások:

2007. január 23., Brüsszel

Forrás: Photolic
Hol van már a tavalyi hó! Szeptemberben a porba aláztam ezt a szerencsétlen sört üveges változatban, most nem tudok mást mondani, meg kell kóstolnom azt is még egyszer, de nem most, hagyjuk ülepedni az élményeket. Citromkarikával szolgálják fel csapoltan, 2,5 dl-es saját korsóban.4,8 % alkoholtartalom, a könnyed beszélgetések méltó kísérőtársa, senki nem fog berúgni tőle. Az ára sincs az egekben, csapoltan sem kérnek többet érte, mint 1,8 euró. Legyen egy 7-es ez is, nagy fejlődés a 2-esről.

De hogy írjak már valami konkrétumot is: búzasörről van szó, ráadásul szűretlen. Eredetileg Bruges-ből származik, erre utal az eredeti flamand neve is ("Brugs tarwebier"), amely azt jelenti, hogy "Bruges búzasöre". Ízesítésként bitter orange és koriander van benne.

2009. május 28., Brüsszel (L'Aca, csapolt)

Ha L’Aca, akkor ez a tétel is szinte a kihagyhatatlan kategóriába tartozik. Amikor ezt a sört kortyolgatom, mindig felidézem magamban 2006 szeptemberét, amikor olyan botor voltam, hogy eme nemes nedű üveges változatát a fürdőszoba csapjába öntöttem ki. Micsoda lélekromboló pazarlás! Pedig ez a sör érték. Nálam legalábbis a 7-es szintet simán megüti. Kóstoljátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése