2011. június 14., kedd

A. Le Coq Saaremaa Tume

Tesztelés időpontja:

2011. június 6., Tallinn (dobozos)

Forrás: Alkopörssi
Ez a sör sajnos nem a kedvenc az A. Le Coq portfólióban, mert a weblapon meg sem említik, szégyen gyalázat. Ott csak a Saaremaa X virít valamilyen megfontolásból, amire nem tudok rájönni. Ez már nem az első eset, a Pootsman márkanév alá tagozódó söröket sem vállalják fel valamiért, az okokról sajnos vajmi keveset tudok.

No mindegy, ez azért engem nem fog elrettenteni attól, hogy kritikai elemzés alá vegyem ezt a sört. Aki az előző észt sörökről szóló tesztekbe belenézett, esetleg már a sör nevéből is kitalálta, hogy milyen sörről van itten nagyba' szó. A tume szó ugyanis az észt söröknél arra utal, hogy barna sörrel van dolgunk nagy valószínűséggel... Jelen esetben is így van, a Saaremaa Tume is egy lájtos barna sör, és ez még akkor is így van, ha van benne papíron 6,5 % alkohol.

Attól még a sör kissé "vizes", és sajnos nem éreztem azt a koncentrált ízt és sűrűséget, amit én egy jól sikerült barna sörtől elvárnék. Ízre inkább kesernyésnek mondanám, nyomokban sem fedezhető fel benne a barna söröknél tapasztalható komplexitás, ízek kavalkádjára ne várjunk. Olyan, mint egy megszínezett lager... Ha nagyon egy szóval akarnám jellemezni, akkor azt kéne írnom, hogy jellegtelen. Tán nem véletlenül nincs fent a honlapon sem... Emlékszem, a másik Saaremaa sörnek egész jó értékelést adtam, de ezt most nem tudom megismételni:


Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 10
Összesen 24
Régi értékelés szerint 4,8

Érdekes, hogy ebből a sörből üveges verziót nem láttam eddig, csak dobozost, abból is csak a 0,33-as űrmértékűt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése