2012. április 4., szerda

Золотая Бочка (Zolotaya Bochka Vyderzhannoye)

Tesztelés időpontja:

2012. március 24., Tallinn (üveges)

Forrás: SAB Miller
Immáron nem az első orosz sör, amit megkóstolok, de garantáltan nem is az utolsó... Régóta várok már valami hasonló katarzisra, amit ez a sör nyújtott. Mint majd a leírásból is kitűnik, nyafogásnak ebben az esetben helye nincs...

A Золотая Бочка magyarul a fellelhető információk szerint aranyhordót jelent, s a névválasztás jelen esetben találó. A pohárba kiöntve a sör ugyanis valóban aranyszínű, olyan, mint egy csupa nagy betűvel írt pilzeni stílusú SÖR-nek lennie kell(ene). A főzetért felelős Bochka főzde honlapja csak oroszul érhető el (Oroszország Kaluga tartományában található), de mivel a cég a SAB Miller birodalmat erősíti, azért lehet találni róla angolul is információt.

A sör alkoholtartalma 6,5 %, az üvege pedig nem szokványos. Sajnos nem emlékszem, hogy 0,7-es vagy 0,75-ös volt-e, amit ittam, de a lényeg az, hogy nem a konvencionális fél literes. Aki azt gondolná, hogy ekkora üveggel nem lehet meginni, hát hatalmasat téved, ez a sör egyszerűen itatja magát. Már a 6,5 % is jelzésértékű, s az első kortynál egyértelmű lesz, hogy a hozzáadott alapanyagok bizony nagyon jó minőségűek, és semmit nem spóroltak ki belőle. Különösen igaz ez az alkalmazott komlóra, a komló által hozzáadott ízhatás egyszerűen zseniális, nem is tudom mihez hasonlítani, vagy egyáltalán felidézni, hogy mikor ittam hasonlót. Régen volt, az bizonyos.

A habja a kiöntés után nem roskad össze, percek múltán is jó volt ránézni a korsóra. Nem tudom, hova fokozhatnám még, lássuk inkább az értékelést, ami elég jóra sikeredett, pedig még szőrös szívű is voltam.

Megjelenés 9
Íz 10
Aroma és jellegzetességek 9
Összhatás 18
Összesen 48
Régi értékelés szerint 9,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése