2012. április 27., péntek

Duff Premium Lager

Tesztelés időpontja:

2012. április 24., Tallinn (dobozos)

Későn vettem csak észre, hogy ebből a 4,7 % alkoholtartalmú sörből van üveges verzió is, addigra már megvettem a dobozost. No sebaj, első tesztnek ez is jó lesz, gondoltam... A dobozon magyarul is vannak "információk", de gyaníthatóan a cég nem nagyon akart megfizetni egy fordítót, pláne nem egy lektort, mert a próbálkozásból elég fura dolgok jöttek ki. Például egy ilyen mondat is van rajta: "Minőségét megőrzi: lásd a bázis", vagy hogy "Főzött Németországban". Sajnos az ilyenekből az ember rögtön erőt merít némi előítélethez, holott a dobozt még fel sem bontottam...

A cég viszonylag fiatal lehet (ezt sugallja a névválasztás, bár nem fukarkodnak a jelzőkkel, pl: legendás...), de erről a honlapjuk sokat nem árul el. Ott inkább azt lehet látni, hogy a sört megpróbálják lehetőség szerint mindenfelé teríteni, így aztán eljutott ide Észtországba is. A dobozon származási helyként Eschwege van feltüntetve, felelős cégként pedig a Duff Beer UG.


Az íze elsőre kicsikét édeskés, egy cseppet fura beütéssel, a habja viszont a lehetőségekhez mérten korrekt. Hogy mi lehet az a fura mellékíz, bajos kideríteni (meg kéne kóstolni egy üvegest is...), én azt hiszem, hogy a malátára vezethető vissza, vagy esetleg egy nem reklámozott össztevőre, mindenesetre szerintem nem a komló felelős érte.

Megjelenés 6
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 10
Összesen 26
Régi értékelés szerint 5,2

2 megjegyzés:

  1. Honnan szerezted a Dobozt nekem is kellene! Természetesen teli! Kifizetnék mindent Vagy cserélhetnénk üvegesre ha gondolod! :)
    Nekem nagy szükségem lenne rá mivel már vagy 150 különböző féle dobozom van és van egy Duff-os üvegem!
    elérhetőséget szeretnék eggyeztetni ha tudsz szerezni dobozt!:D

    VálaszTörlés
  2. Szia, mint láthatod fent, Tallinnban vettem, de már nem nagyon tudom, hogy hol. Ha belefutok újra, gondolok rád, és megbeszéljük a részleteket...

    VálaszTörlés