2012. április 20., péntek

Saku Taurus

Tesztelés időpontja:

2012. április 14., Tallinn (üveges)

Ha már az A. Le Coq "erős söre" sorra került, nem lehetett semmilyen racionális indokot találni arra, hogy a Saku hasonló kategóriát reprezentáló italát ne vegyem közelebbről szemügyre. Nem hagytam hát, hogy az előző teszt után túl sok idő teljen el, elővettem ezt az üveget is.

A Saku honlapja nem fukarkodik a hangzatos mondatokban, amikor a sör potenciális fogyasztói rétegét kell dícsérni, hovatovább nem átallják azt állítani, hogy a sör leghatározottabb célközönsége az a teherautó kerék cseréjére is alkalmas hímcsoport, aki vígan rúgja seggbe akár az ördög öreganyját is... Hát lelkük rajta... Az is kiderül persze (ha nem lenne nyilvánvaló), hogy a Taurus név onnan jön, hogy a sör erős, mint a bivaly (ez is éppen 7 %-os, minő véletlen...).




Pohárba kitöltve színre kicsit jobbat mutat, mint a Double Bock, de sajnos ez sem túl testes sör. Itt is felróható hibaként, hogy a magas alkoholtartalom dacára (érdekes, hogy a bika fején a címkén egy irgalmatlan nagy 8-as van, pedig csak 7 % alkohol van benne), a sör tartalmilag nem mutat fel túl sokat, komponáltsága egy sima pilzeni ízvilágát idézi csupán. Túlzottan jó pontokat itt sem fogok osztogatni.

Megjelenés 4
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 9
Összesen 22
Régi értékelés szerint 4,4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése