2012. április 2., hétfő

Valmiermuiža Gaišais

Forrás. Beeradvocate
Tesztelés időpontja:

2012. március 17., Tallinn (üveges)

A vörös változat már több alkalommal is tesztelésre került, de szerencsére manapság kapható a cég pilzeni próbálkozása is. 5,2 % alkoholtartalommal bír ez a nedű, s a magam részéről nagy várakozással indultam neki a tesztnek.

A Valmiermuiža Tumšais ugyanis elég magasra tette a képzeletbeli lécet, s ilyenkor minden újabb teszt relatíve izgalmas. Pohárba kitöltve a szín már sokat ígérő volt: aranysárga, szénsavval bőven ellátott sör jelent meg, habbal is megfelelőképpen el voltam kényeztetve. Belekóstolva az íze nagyon telt volt, néha karamell is megjelent, engem leginkább a Pilsner Urquell-re, illetve a lengyel Żubr-ra emlékeztetett.

Elvileg a netes források "light" sörként emlegetik, ami szerintem csak egy fordítási gixer, az én fogalmaim szerint a light teljesen mást jelent, bár sok sörgyártó is előszeretettel használja a pilzeni próbálkozásaik angol megnevezésépre, pláne, ha valami erősebb barna is van a tarsolyban. Ez a sör semmi estre sem könnyed, s bizony egyszinten van a Tumšais-al.

Megjelenés 8
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 15
Összesen 38
Régi értékelés szerint 7,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése