2016. december 29., csütörtök

Los Claveles Tavern & Music (Madrid)

Látogatás időpontja:

2013. november 13.

Ezen a helyen többször is megfordultam rövid madridi utam során, legelőször 13-án, ebéd célzattal...

Aznap előadást is kellett tartanom ebéd után, szerencsére csak tíz perc volt az egész, hamar túlestünk rajta. Ebédre ezúttal egy másik helyre mentünk, de most konkrétabbat ebédeltem, megkóstoltam a helyi pacalt, amit ők füstölt kolbásszal főznek igen csak finomra, s úgy hívják, hogy callos:





No persze volt némi sör is tortillával, mert anélkül Spanyolországban semmi nincs...





Szinte minden helyen ott van a "sonkavágó" eszköz, de ezt a Serrano sonka hazájában nem is lehet csodálni: olyan hely nincs is Madridban, ahol ne lehetne megkóstolni a helyi sonkákat és kolbászokat, szalámikat:



Valamiért nem sikerült teljesen jól lakni, így egy kagylós szendvics is elfogyott:



Itt már látszik a pénteki menü is:)
Hazafelé menet este egy kiadós városnézés/sörözés után betértem még ide, s a tulaj megismert, kézfogással üdvözölt. Kértem egy sört, ő meg sorra hordta nekem a tapasokat, már-már zavarba
ejtő kedvességgel:
Ez például egy kis kolbász...
De kaptam ezen kívül egy adag tortillát, egy adag chipset, stb. Angol-spanyol keveréknyelven társalogtunk, s végül megkérdeztem tőle, hogy vehetek-e egy poharat, mert nagyon tetszett:


Azt mondta, hogy egy euróért megszámítja, de aztán a végén odaadta ajándékba... Hát ilyennel sem találkoztam még. Utána ez a pohár számos alkalommal feltűnt a blogban, mint kóstolópohár, de egy ideje sajnos nincs meg...

2013. november 15.

Pár nap múlva (utolsó nap) tértem vissza ide ismét, akkor is ebédre. Ezúttal fogalmam sem volt, hogy mit fogok kapni, csak kértem a napi menüt. Végül is ez lett belőle:



OLyan nincs, hogy a sör mellé ne kapjunk valamit...




Ez a fogást úgy híjják hogy rabo de toro,  ami magyarul a bika farkát jelenti... A csigolyák mentén szépen fel volt darabolva, s főztek belőle egy pörköltszerű ízletes cuccot, jó puhára főzve. A bal oldalon gazpacho szerű dolog van babbal, az sem volt rossz.

A tulaj persze megismert akkor is, s ismét kézfogással búcsúztunk egymástól...


Elérhetőségek:

Web: http://www.losclavelestavern.com/
Telefon: 91 024 0830


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése