2012. április 13., péntek

A. Le Coq Organic

Forrás: A. Le Coq
Tesztelés időpontja:

2012. április 3., Tallinn (üveges)

A nevezetes napon Pimpa barátommal monstre többórás Skype átal támogatott virtuális sörözést folytattunk, a következő posztok némelyike ennek a folyamatnak gyümölcse, kezdjük rögtön ezzel a sörrel. Észtország két legnagyobb sörgyártója, az A. Le Coq és a Saku (igyekszem az ilyen felsorolásokban váltogatni a sorrendet, hogy ne legyen sértődés...) évről-évre igyekeznek meglepni a piacot valami újdonsággal, néha többel is.

A tavaszi felhozatal két versenyzőt hozott felszínre, a Saku-é majd később kerül sorra. Már a névválasztásból is látszik, hogy a tartui főzde megpróbált elmenni a természetes alapanyagok irányába. Akár biosörnek is hívhatjuk, ha úgy tetszik, bár a szűkszavú leírás (egyelőre csak észtül) annyit említ meg a honlapon, hogy tényleg, a felhasznált alapanyag csupa "természetes" holmi.

A magam részéről nem vagyok hatása alatt semmiféle biomozgalomnak, így az organikus, természetes, bio és hasonló kulcsszavakkal sokat nem lehet nálam elérni. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy két kanállal kenem a mesterséges színezéket minden nap otthon a zsíroskenyérre, csupán azt kívántam jelezni, hogy csupán a szavak nem jelentenek semmit, kell lennie mögöttes tartalomnak. Jelen esetben egy jó sörnek. Hát az a porbléma, hogy jelen esetben ez nem sikerült. Nagyon nem. Így hiába az összes csinadratta, tetszettek volna inkább egy jó sört főzni...

Na de térjünk a lényegre. Az Organic egy pilzeninek induló sör, nem túl erősre főzve, nagyjából 4,6 % alkohol van benne. Indulásnak ez nem rossz, de mikor kiöntöttem a pohárba, már a színe kicsit fura volt. (A képek kicsit csalókák a megvilágítás miatt...)

Nem baj ha egy sör a citromsárga felé hajlik, de amikor már szinte áttetsző, és a sárga szín majdnem fehér, az már azért baj. Habbal sem álltam túl jól az első perctől, és az ízlelés még hátravolt. Illat szinte semmi, hosszas vizsgálódás után se, ízre pedig akár a víz. Olyannyira sikerült "természetes" sört alkotni, hogy a végterméknek a sörhöz immáron semmi köze. S ekkor az már tökimndegy, hogy minek nevezzük... Eddig ez volt a leggyengébb A. Le Coq próbálkozás szerény véleményem szerint...

Megjelenés 3
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 3
Összhatás 6
Összesen 16
Régi értékelés szerint 3,2


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése