2011. október 31., hétfő

Pražačka

Tesztelés időpontja:

2011. szeptember 10., Tallinn (dobozos)

Forrás: truebrands.ru
Ember legyen a talpán, aki ennek a sörnek az eredetét kibogozza... A dobozról egyértelműen kiderül, hogy cseh sörről van szó, de a gyártónak a neten nyomát lelni emberpróbáló feladat... A doboz szerint a gyártó neve Tradiční pivovar v Rakovníku, A.S., amelynek a neten semmilyen formában nincs különösebb elérhetősége. Kutakodásom során a legvalószínűbb felvetésnek az tűnt, hogy ez a főzde tulajdonképpen megegyezik a Bakalár nevű főzdével, de az ő portfóliójukban ennek a sörnek nyoma sincs.

Nagyon valószínű, hogy az eredeti gyártó mégis csak ez a sörgyár, s ez a termék specifikusan ennek a régiónak (illetve Oroszországnak) készül. A feltevést nagyban alátámasztja, hogy orosz nylvű weboldalt ugyanakkor találtam, s eléggé gazdag az ott található információ.  (Más kérdés, hogy ott Prazecka néven emlegetik, de a doboz dizájnja teljesen ugyanaz...)

A Pražačka egy könnyed cseh sör az alsó kategóriából, alkoholtartalma mindössze 4 %, s a gravitása is csak 9,7 %, nem megy falnak a "sűrűségétől" senki sem. Sajnos semmilyen vizuális élvezetet nem nyújt, nem is fotóztam le. Mihelyst a pohárba kitöltöttem, gyenge szénsav jelenléte mellett, vízhez hasonlatos színű, elillanó habbal megáldott italt kaptam. Ízre semmihez sem hasonlatos, de sajnos sörhöz sem nagyon. Leginkább vízhez..

Megjelenés 3
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 7
Összesen 18
Régi értékelés szerint 3,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése