2011. október 10., hétfő

Frederik Pilsner

Tesztelés időpontja:


2011. október 10., Tallinn (üveges)

Forrás: Ratebeer
Rigából hazaérve már csak arra vágytam éjfél elmúltával, hogy a hosszú utazás után igyak egy kellmes jó sört, aztán aludjak egy jó nagyot. Az ilyen alkalmak nem a felhőtlen próbálkozások legjobb pillanatai, tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor csakis kipróbált, tapasztalt versenyzőkhöz szabad nyúlni, az újdonságoktól ilyenkor tartózkodni kell.

A hűtőben azonban ez a sör pihent csak, bár kimehettem volna a garázsig is, ott se volt több tíz foknál Celsiusban, s egész biztos találtam volna valami jót. Ezúttal azonban győzött a lustaság, no meg az újdonság utáni vágy... Nem kellett volna, mert ezúttal sikerült tesztelés alá venni az Észtországban eleddig tapasztalt legrosszabb sört. A Viru õlu gyártmánya, s állítólag Virumaaban ez a legnagyobb mennyiségben eladott sör... Hát nem tudom. Állítólag a dolog annyira sikeres, hogy egy egész termékvonal fut a Frederik brand mögött: Porter, Premium, Tosin, Vaba... Hát majd talán hozzájutok azokhoz is, és azokkal nagyobb szerencsém lesz.

Ez a pilzeni 4,8% alkoholt tartogat a lelkes fogyasztónak. Ennél többet a címke sajnos nem árul el, de a termék honlapja sem. Az összetételről tehát nem tudunk meg semmit. Mindössze annyi derül ki, hogy ez a sör is folytatója a "tradicionális" Frederik minőségnek.... Ízre kicsit tán komlós, de ez ez csak halvány érzés, mert mindenen áthatol egy áporodottnak tűnő egyáltalán nem sörhöz illő mellékíz, amit sajnos nem nagyon tudok hova tenni. Sajnos értelmezni sem, és hiába töröm az ízlelőbimbóim emlékképeit, nem jut eszembe, mire hasonlít. De hogy nem jó, az bizonyos...

Megjelenés5
Íz4
Aroma és jellegzetességek4
Összhatás10
Összesen23
Régi értékelés szerint4,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése