2011. október 14., péntek

Wojak Super Mocny

Tesztelés időpontja:

2011. augusztus 11, Tolna (dobozos)

Forrás: Kompania Piwowarska
Hát kérem szépen, ezt is megértük! Tán meglepő, hogy ilyen lelkesedéssel kezdem ezt a posztot, de már hogyne örülnék, amikor azt látom végre, hogy egy lengyel sörgyártónál van angol nyelvű honlap is. A Kompania Piwowarska dicséretes lépésre szánta el magát, létrehoztak egy szép oldalt, és ennek végre van angol nyelvű verziója is immáron, yeah.

A Wojak viszonylagosan új brand a Piwowarska palettáján, mindössze 2007 óta vannak jelen a cég kínálatában. Igen, jogos a többes szám, mert van egy Jasny Pelny változat is, ami egy kicsit könnyedebb, mindössze (!) 6 %-os. Miért mondom azt, hogy mindössze? (Tán túl sokat kérdezek ma, mondhatni...) Azért, mert ebben a sörben nem spóroltak semmivel, a neve is extra erőset jelent (super mocny). Ennek fele se tréfa, mert az alkholfok jelen esetben 9 %.

Ez az eddigi legerősebb lengyel sör, ami utamba került, s kicsit tartottam tőle, hogy ez már nem lehet jó. A Wojak ebben a hitemben teljesen megingatott, ez a sör bizony jó. Igaz, érződik az alkoholfok is, de ízleléskor számomra leginkább a Dubuisson Bush Blonde-ra és a Dubuisson Bush Ambrée-ra emlékeztet, amikor behunyom a szemem... Ízérzetre inkább édeskés, már-már a malátaborok ízvilága felé hajlik, elvarázsolja az embert. Igazából egy hideg téli kandallós estéhez jobban illene, mint a nyári dögmeleghez...

Megjelenés 7
Íz 8
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 16
Összesen 39
Régi értékelés szerint 7,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése