2011. október 28., péntek

Oranjeboom Premium Pilsner

Tesztelés időpontja:


2011. október 27., Tallinn (dobozos)

Forrás: Albert FS Manduca Ltd.
Újabb holland sör a laborban, ezúttal a United Dutch Breweries BV kínálatából. Az alapváltozat, amely a kezembe került, pontosan 5 % alkoholt tartalmaz, de létezik egy Extra Strong nevű verzió is (8,5%) és egy Super Strong brutalizáció is 12.0% alkohollal. (Van alkoholmentes verzió is e brandnév alatt, de arra inkább szót se vesztegessünk...)

Az Oranjeboom név magyarul narancsfát jelent, és ha hinni lehet a sörgyári etimológiának, akkor e fa holland királyi családfát hivatott szimbolizálni. Ezt a márkát eredetileg az Oranjeboom nevű rotterdami főzdében alkották meg (1671-ben alapították), de a főzde 1990-ben bezárt, s a gyártás átkerült a Breda sörfőzdébe. 1995-ben a Breda főzde nem kerülhette el sorsát, őket is bekebelezte az Interbrew, amjd 2004-ben jött az InBev, és az Interbrew jugutódjaként bezárta a gyárat. 

A termelés a Dommelsch főzdébe került át, ahová magát a technikát átcipelték, s a sörökhöz új összetevőket adtak. Nem tudom, hogy az eredeti recept milyen lehetett, a mostani nekem leginkább kenyérízű, vizes. A színe világossárga, s a habja egész korrekt. Különösebben dicsérni sem, de nagyon elmarasztalni sem tudom. Egyszer iható lager.

Megjelenés 6
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 11
Összesen 28
Régi értékelés szerint 5,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése