2011. október 25., kedd

Liefmans Fruitesse

Tesztelés időpontja:

2010. január 11., Brüsszel (üveges)

Forrás: Into the trade
Ebben aztán van minden! 20 % gyümölcstartalom: meggy, málna, eper, áfonya, bodza. Az ember azt gondolná, hogy ebből a szédületes kavalkádból aztán nehéz harmonikus ízt összehozni, de sikerült. A többség persze csak gyümölcskivonat formájában kerül a sörbe, az egyetlen konkrét gyümölcs a cseresznye: ez a blend állítólag 18 hónapon keresztül érlelődik a pincében a gyümölcsön...

Így aztán az persze már más kérdés, hogy a többi gyümölcsből vajh mennyi  van az italban ténylegesen, ezek a szirupok mindig csalókák... De legrosszabb esetben is elmondhatjuk hogy a teljesen természetes Exxx-ek (x eleme a természetes számoknak...) megfelelően alakítják ki azt az ízt sokszor, amellyel a globális élelmiszeriparon szocializálódott, nátrium-glutamáttal átitatott agyvelejű átlagos fogyasztó elégedett lehet. De ettől a roszsindulatú elmélkedéstől tekintsünk el, ez csak egy általános jellegű elmélkedés volt, jelen tesztalany vonatkozásában semmi ilyesmi nem érezhető.

Számomra ez a Liefmans sötét ló egyébként, nem találkoztam még velük. (A serfőzde Oudenaarde-ban található a címke szerint. 1679-ben alapították, de 2008-ban a Duvel felvásárolta őket. ) A fenti fanyalgáson túllépve, jó benyomást tett rám a sör, légyen 6-os, amíg meg nem bánom... A színe egy krieket idéz, a habja kimondottan szép, élvezet ránézni erre a gyöngyöző italra, és nem is annyira édes, mint amennyire tartottam tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése