2011. szeptember 26., hétfő

Lech Mocny

Forrás: a.pl
Tesztelés időpontja:

2011. augusztus 9., Tolna (dobozos)

Tán még vannak olyanok, akik emlékeznek a Lech Premium tesztjére, akik meg nem, azok most a linken elolvashatják, mert annyira rendes voltam, hogy erről is gondoskodtam.

Szóval ezúttal a Mocny. Ez a sör tulajdonképpen semmi más, mint a Lech erősebb változata, minimálisan változtatva a Premium receptjén. A helyzet viszont az, hogy sikerült ezt a strong lagert valahogy úgy belőni, hogy az erős kategóriától lejjebb legyen, viszont az eredeti Premiumhoz képest egy sokkal teltebb, aromásabb ital kerüljön a pohárba.

A Premium nem egy rossz sör, sőt. De ha egymás mellé tesszük őket, és egymás után váltogatva kóstolgatjuk őket, akkor bizony a Mocny mellett egy idő után vizesnek, könnyednek fogjuk érezni. Ami természetesen nem jelenti azt, hogy független fogyasztás esetén bármilyen rossz érzésünk lenne...

Forrás: colnect.com
Az alkoholtartalom tehát 6,2 %, ami nem kevés, de nem is kirívó érték ebben a kategóriában. Dobozíz nincs, én nem tudom, hogy csinálják ezt a lengyelek. Felmerült bennem, hogy tán más alapanyaga van a dobozokknak, mint nálunk, mert eddig egy lengyel dobozos terméknél sem jött ki ez a számomra nagyon kellemetlen és zavaró körülmény.

Megjelenés7
Íz8
Aroma és jellegzetességek8
Összhatás15
Összesen38
Régi értékelés szerint7,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése