2011. szeptember 14., szerda

Heineken

Tesztelés időpontja:


2011. augusztus 2., Várpalota (dobozos)

Rengeteg alkalommal volt már szerencsém ehhez a sörhöz (pontosabban a kis hazánkban licensz alapján értékesített termékhez), de ez az első teszt róla ezen a fórumon. Sajnos az eredetihez nem volt még soha szerencsém, érdekes összehasonlítási alapot nyújthatna. Ugyanis erről a sörről nem vagyok valami túl jó véleménnyel...

Az ára nem a legolcsóbb (a márkanevet meg kell fizetni...), de természetesen nem ez a legnagyobb értékmérő nálam (bár szeretem a jó árteljesítménnyel bíró nedűket). Pohárba kitöltve ez a sör majdhogynem áttetsző. Nem arra gondolok természetesen, hogy búzasörös opálossága legyen egy pilzeninek, nem. Errő szó sincs, de ez a kép túlmutat a tisztaságról elgondolt képről számomra, ez már kóstolás előtt is olyan, mintha vizes lenne.

Sajnos az ízlelőbimbóimat sem kényezteti el, egyszerűen nincs neki semmiféle jellegzetes íze, ami meg van, az nem okoz semmi örömet. A fémíz kiválóan érződik, a kesernyésség nem jó irányba fejlődik, és mindenen keresztüljön a vizesség, ami mindent visz. Az a nagy helyzet, hogy vannak nálunk ennél a sörnél sokkal inkább fogyaszthatóbb sörök, csak azért, mert "neve van", felesleges a pénzünket erre az italra pazarolni.

Eltökélt szándékom, hogy meg fogom kóstolni egyszer az eredeti verziót is, és meglátjuk, hogy mennyivel tud többet ennél a licensz alapján készült nedűnél.


Megjelenés5
Íz4
Aroma és jellegzetességek5
Összhatás9
Összesen23
Régi értékelés szerint4,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése