2012. február 29., szerda

Lindemans Cassis

Forrás: Calia
Tesztelés időpontja:

2012. január 29., Tallinn (üveges)

Nagy szerencse ért, mégpedig az, hogy a Stockmann áruház felvette a portfóliójába a teljes Lindemans kínálatot, így a hiányzó tételeket is végre végigkóstolhatom. Az árakkal azonban ismét hadilábon állnak, egy palack ára 4-5 euró körül van, ami azért nagyon meredek. Mindezek ellenére sem tudtam ellenállni, muszáj volt megvennem ezt a palackot, és még egy másikat, hamarosan majd arra is sor kerül.

Mi is ez a Cassis? Hát kérem fekete ribizli... Bizony. A magam részéről ilyen ízesítésű sört még nem ittam, ez volt az első. Ha hinni lehet a forrásaimnak, akkor ez a gyümölcs Belgiumban és Észak-Európában nem elvetendő a sörkészítőknél, és még csak nem is belga kuriózum. Hát majd meglátjuk, ezek után vadászni fogok az ilyen sörökre. Még a dolog a történeti hátteréhez az is hozzátartozik, hogy brüsszeli útjaim során sűrűn találkoztam kirakatokban ezzel a sörrel, de háromszor annyit kértek érte, mint a többi Lindemans sörért, én meg nem értettem, hogy miért...

A gyümölcsös söröknél megszokott módon ezt a sört is 2-3 fokon érdemes inni, amivel hiba nem volt, mert a garázsban csoda, hogy nem fagyott meg. A pohárba kitöltve a színe mélybíbor, kicsit sötétebb, mint egy kriek. Az illata meggyes, de érződik rögtön, hogy savanykás lesz. Szerencsére nem cukrozták agyon, így gyönyörűen kiteljesedik a fekete ribizli aromája, a szénsav mennyisége pedig brutális.

Forrás: Nifty


Üdítően friss hatást kelt, mind illatban, mind ízben, tökéletes aperitíf!

Megjelenés 7
Íz 8
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 16
Összesen 39
Régi értékelés szerint 7,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése