2012. február 20., hétfő

DAB Original

Tesztelés időpontja:

2012. január 13. (üveges), Tallinn

Üveges sör készleteim felszámolásakor kerültem szembe ezzel a sörrel, amely már régóta várta, hogy valaki végre betekintést nyerjen az üveg belsejébe. Német sör már régen került be a sorba, üdítő változatosságra számítottam hát.

A DAB rövidítés a Dortmunder Actien Brauerei szöveget jelenti, amely a gyártóra utal természetesen. A dortmundi söröknek megvan a sajátos stílusok, ezek az ízjegyek ennél a sörnél is tettenérhetők. A kesernyéssége a gyári adatok szerint 22-es érték, de ezt az általam végrehajtott teszt nem nagyon tudta alátámasztani, inkább éreztem édeskésnek (az illatban is megjelent), mint keserűnek. A gyártó szerint ez egy premium kategóriás sör, nagyon fájlalom, de nekem ez nem jött át.

Az alkoholtartalma 4,8 %, s mégis olyan, mintha eléggé vizes lenne. Ízlelgetés közben fedeztem fel az üveg címkéjén, hogy itt is szerepel össztevőként a "komlókivonat", úgy látszik ez immáron általános tendencia lészen. Még tán a habja volt a legelfogadhatóbb ennek a sörnek, míg a címkét végigböngésztem, nem omlott teljesen össze.



Megjelenés 6
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 11
Összesen 27
Régi értékelés szerint 5,4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése