2012. február 3., péntek

Kingfisher Premium

Tesztelés időpontja:

2012. január 7., Tallinn (üveges)

Fanfár, mert ilyen sör sem járt még nálam. A helyzet az, hogy vajhmi keveset tudtam, illetve tudok az indiai söriparról, illetve sörkultúráról, de ez a sör egyenesen onnét érkezett. Azt gondoltam, hogy ha már egyszer a honlap szerint ez India legpatinásabb márkája (miért is mondanának mást), akkor megfelelően sok mindent lehet megtudni a márkáról, és minden egyéb másról.

Ezzel szemben be kell érnetek azzal a pár gondolattal, ami most következik. A cég története a XIX. századig nyúlik vissza, akkortájt India déli részén öt nagyobb főzde működött, ezek közül az egyik volt a Castle Breweries (Bangalore), 1857-ből. 1915-ben aztán ez az öt cég úgy döntött, hogy jobb lenne egyesülni, így jött létre a United Breweries. A sört akkoriban arrafelé leginkább a britek fogyasztották, még ha a sör nem is érte el azt a minőséget, amihez a szigetországi katonák hozzá voltak szokva.

Így kezdődött tehát a történet, majd 1944-ben érünk el a következő fontos lépcsőhöz, A United volt az első, aki üvegben hozott forgalomba sört, majd a '80-as években szintén ők voltak az elsők, akik dobozost készítettek.


Manapság a cég portfóliójában számos fajta sör van, felölelve sok sörstílust és irányzatot. A piaci részesedésük tekintélyt parancsoló: a hatalmas országban 51 %-ot tudnak magukénak. A Premium íze számomra egy kissé komlós, és valljuk meg őszintén, hogy nagyon minimális hab képződik kiöntéskor. A címke szerint számos ("several") nemzetközi díjat zsebelt már be, de hogy milyeneket, arról nincs információ. Az alkoholtartalma 4,8 %, s Tallinnba sajnos csak 0,33-as palack jutott el.

Megjelenés 6
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 12
Összesen 29
Régi értékelés szerint 5,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése