2012. február 22., szerda

Sol

Tesztelés időpontja:

2012. január 15., Tallinn (üveges)

Újabb mexikói sör... Úgy tűnik, hogy a mexikói sörfőzdék tényleg bolondulnak az átlátszó üvegért, szinte nem is találkozni olyan sörrel, amit barna üvegbe tennének, tisztelet a kivételnek.

Ez a sör 1899-ben született, a legenda szerint egy német sörfőző mester alkotta meg egy 'El Salto del Agua' nevű főzdében, Mexikóvárostól nem messze. Mivel arrafelé mondhatni sokat süt a nap, így hihető a legenda, hogy akkor jutott el eddig az elnevezésig, amikor a sört egy alkalommal a verőfényben vizsgálgatta. Elnevezte hát az eredményt 'El Sol'-nak, s így ez lett Mexikó első "napfény söre".

1912-ben a Cerveceria Moctezuma felvásárolta az 'El Salto del Agua'-t és 1924-ben a brand nevét 'El Sol'-ról 'Sol'-ra változtatta az egyszerűség kedvéért. A világhódító karrier párhuzamba állítható a már tesztelt Corona Extra-val, valamihez nagyon érthetnek Mexikóban, mert ez a sör is a világ számos országában kapható. Mondjuk én a magam részéről nem igazán értem, hogy miért. Hab semmi, az íze zavaróan kukoricás (pedig nincs benne), különösebb más ízhatás nem jelentkezik, akkor meg mire fel ez az egész? Azért, mert szép színe van az átlátszó palackban?



Engem nem győzött meg.

Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 9
Összesen 22
Régi értékelés szerint 4,4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése