2016. március 24., csütörtök

Timişoreana

Tesztelés időpontja:

2016. február 20., Budapest (dobozos)

A temesvári főzde, mely még a XVIII. században (egész pontosan 1718-ban már) alapíttatott, manapság már nem független (miért is lenne...), az Ursus csoport brandjeit gyarapítja, s globálisan így a SABMiller Romania vállalat alá tagozódik be. Viszont az alapítási dátum oly régi, hogy ebből következően ez az ország legősibb főzdéje... Hovatovább volt olyan időszak, amikor ez a főzde volt a román királyi család hivatalos szállítója.

A sörnek még saját weboldala is van, de ez már sokszor bebizonyosodott, hogy minőségi szempontból ennek semmi jelentősége nincs. Pláne úgy nem, ha ez az adott oldal csak helyi nyelven érhető el, így sok minden nem derül ki. Az Ursus oldala legalább egy kicsit beszédesebb magának a főzdének a történelmét illetőleg,



Alkoholra 5 %, hűtőből kivéve kellemesen üdítő jellegű ital. A habja gyakorlatilag másfél másodperces, illatra teljesen semleges, nem ingerel semmit. Ízlelésre jellegtelen elsőre, némi maláta szerű gabonás íz érezhető a háttérben. A kóstolás elnyújtásával ez az érzet egyáltalán nem változik: ez a sör elejétől a végéig jellegtelen.


Megjelenés4
Íz4
Aroma és jellegzetességek   3
Összhatás8
Összesen19




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése