2015. szeptember 25., péntek

Augustiner-Bräu Lagerbier Hell

Tesztelés időpontja:

2015. szeptember 23., Garmisch-Partenkirchen (üveges)

A sors fintora, hogy még a pár évvel ezelőtti németországi posztok sincsenek feldolgozva, de a világért sem szeretném, hogy az ideiek is hasonló sorsra jussanak, így a jegyzetek kisöprését ezennel meg is kezdem.

Kezdjük mindjárt az utolsóval, amelyet németországi tartózkodásom utolsó estéjén lezárásképpen sikerült elfogyasztani. Az Augustiner-Bräu egy viszonylag kis cég, de már a XIV. században aktívan működtek Münchenben (1328). Ha minden igaz, még mindig független cég, nem tagja egy nagyobb sörös cégbirodalomnak sem. Kínálatukban megtalálhatók a német tradicionális sörtípusok, s természetesen van az Oktoberfestre készülő speciális sörük is, ahol mindig saját sátorral képviseltetik magukat... Leginkább Münchenben és környékén terítik a söreiket, de az utóbbi időszakban már Berlinben és máshol is össze lehet velük futni.

Maga a Lagerbier Hell nevéből adódóan egy lager sör, amelynek másodlagos erjedési folyamata is van, ízre pedig leginkább a komlózás és az élesztős íz dominál benne. Alkoholra 5,2 %, más különösebb extra dolgot nem nagyon tudok megemlíteni róla...


Megjelenés5
Íz6
Aroma és jellegzetességek  5
Összhatás10
Összesen26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése