2015. szeptember 17., csütörtök

Dreher Hidegkomlós

Tesztelés időpontja:

2015. szeptember 4., Budapest (dobozos)

Kellően idióta fejet vághattam, amikor először megláttam a polcon ezt a sört, s csak reménykedni tudok benne, hogy nem látta senki... Aztán megdörgöltem a szemem, s megnéztem még egyszer, hogy jól látok-e. Biztosan így van? Tényleg az egyik legnagyobb gyártó gépezete úgy döntött, hogy gyerekek, már pedig mi mostantól hidegkomlózott sört csinálunk?

Leemeltem a polcról, és megnyugodtam félig-meddig, kikerültem az infarktus közeli helyzetből, mert azért kukoricagríz ebben is van, a pulzusom nem fog felmenni 150 fölé... De már maga a tény, hogy van hidegkomlós sör, ébren tartotta az érdeklődésemet. Biztos vannak sokan, akik nem nagyon tudják, hogy mi izgatott fel ennyire: a hidegkomlózás rendszerint kézműves cégek által alkalmazott technika, s azt jelenti, hogy a főzés után, az erjesztési folyamat során adnak még komlót a sörhöz, így az aromák sokkal inkább érezhetők.

Eltöltöttem vele egész sok időt, hogy kinyomozzam, mégis milyen komlót tisztelhetünk a sörben, de nem jutottam semerre, egyszerűen nem találok róla megerősített információt sehol. Gyanítom gyártási "titok", de szerintem ez butaság, egy öntudatos fogyasztótól az ilyen jellegű közlendőket kár megtagadni, mert aztán csak felbosszantódik és mérgelődik blogírás közepette...:)

Pohárba kitöltve ennek a sörnek még egész jól értékelhető habja is van, illatban pedig rögtön jön a friss komló. A kukorica íze kellőképpen rejtve marad, csak némi édeskésség utal a jelenlétére, de szerencsére a már-már IPA szerű komlózás kétvállra fekteti az édességet, legalábbis a doboz háromnegyedéig. Odáig azt éreztem, hogy hurrá van végre egy egy újabb sikergyanús mainstream sör, de aztán onnan érződött egy kis fáradtság, s a sötétben bújkáló ellenforradalmárként rejtőzködő kukorica előtört a rejtekből, s letette a névjegyét. Nem tudom mi okozta ezt az előretörést, de érzékelhető volt...

Ezt az utolsó momentumot félretéve az egyensúly kedvéért meg kell hagyni, hogy a Dreher Hidegkomlós egy jól összerakott sör, ezt az utat kéne folytatni. (Alkoholtartalom 4,3 %)


Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek     7
Összhatás14
Összesen36







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése