2015. február 11., szerda

Jégtörő Mátyás

Tesztelés időpontja:

2014. november 22., Budapest (üveges)

A Győrzámolyi Serfőzde már olyan szinten képbe került itt a blogon, hogy havatovább nem is húzhatom soká egy részletes poszt megjelentetését (el is kezdtem írni, jelzem...). Mindazonáltal egy sajnálatos dolognak kell hangot adjak, rögtön itt a legelején.... Ez a sör nekem igazán bejött (bár olvastam fanyalgó véleményeket is...), de nem tudok szó nélkül elmenni amellett a tény mellett, hogy a sör nem szerepel a cég hivatalos honlapján. (Mint ahogy hozzáteszem a Little John Reloaded sem, de erről már írtam.)

No de mi is a Jégtörő Mátyás tulajdonképpen? Authentikus forrás híjján bízzuk hát magunkat az internet bugyraira, ahol az összetételre vonatkozóan sok információt nem lehet fellelni, a lényeg az, hogy egy "fűszeres barna ale"-ről beszélhetünk, ahol a fűszerek mibenlétét jótékony homály fedi. A színe szép mély barna, enyhén már fekete felé hajolva, a ha már 6,5 % alkoholnál tartunk, ebben a kategóriában nekem ez kicsit túl keserű. Egyesek szerint az édeskés kicsengésével van inkább a baj, de számomra 6 % fölött ez jöjjön is, de csak nem jött. Csöppet én így karcosnak éreztem, bár ahogy fogyott el szépen, egyre jobban bontogatta nekem az ízeket.

A végső ítélethozatalra nálam így szépen feltornászta magát, s pont ellenkező hatást váltott ki nálam, mint a negatív véleményeknél, ahol sokszor azt emelték ki, hogy rossz indítás után a fokozatos feljavulás után a végére a sör nagyon elfáradt. Szerintem kimondottan ajánlott tétel, de némi tökéletesítés még elfér. Csak így tovább!


Megjelenés7
Íz7
Aroma és jellegzetességek  8
Összhatás14
Összesen36

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése