2015. február 24., kedd

Хамовники Пильзенское

Tesztelés időpontja:

2014. január 4., Tallinn (üveges)

Mondhatni ez a sör is régen lett tesztelve, s főleg a poszt született meg lassan, s ez még inkább így van, ha megnézzük a gyártó másik söréről készült poszt dátumát. Az az igazság, hogy a két sört egyszerre kaptam egy kedves barátunktól Tallinnban, s valahogy időben a két sör tesztje teljesen elcsúszott, a jegyzetek feldolgozása a jelek szerint pedig végképp... Sebaj, ez is csak azt jelzi, hogy egyszer mindenre sor kerül...

Szóval ki is gyártja ezt a sört? A moszkvai Moscow Brewing Company tulajdonosa a Хамовники brandnek (a rendes orosz nevük Московская Пивоваренная Компания). A másik tesztnél már említettem volt, hogy a Хамовники márkanév Moszkva egyik legrégebbi főzdéjére utal, amelyet 150 éve alapítottak még az orosz fővárosban. Annak idején, a XIX. században cseh sörfőzőmestereket hívtak be, s a termelési csúcsot a század végére, illetve a XX. század elejére érték el.



Maga a Хамовники Пильзенское a nevéből is kitalálható módon egy pilzeni típusú sör, annak minden jellemzőjével. Érdekes módon általában meg tudom mondani, hogy az adott pilzeni illetve lager típusú sör Oroszországból származik (az okát nem tudom, ne is kérdezzétek...), de ennél a sörnél az első pillanattól kezdve inkább közép-európai ízt éreztem, s ez alatt most nem a honi kukoricás mellékízt értem, hanem a cseh és szlovák ízjegyeket.

Kell ennél több dicséret? Azt hiszem nem. Mindazonáltal ezen a paradigmán a sör nem lép túl, extra tulajdonságokat nem vonultat fel.

Megjelenés                  6
Íz                                  7
Aroma és jellegzetességek  7
Összhatás                         13
Összesen                         33

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése