2015. február 18., szerda

Pécsi Radler Bronz Fahéjas Meggyes

Tesztelés időpontja:

2013. december 27., Tolna (dobozos)

A pécsi "Bronz" termékvonal viszonylag új kezdeményezés, a 2013-as első teszt óta vannak újabb versenyzők is már, a tesztek is érkeznek ezekről hamarosan. Közös jellemző a barna sörös alap, és az ízesített sörök esetében szokatlanul magas alkoholtartalom, ami jellemzően a 3 % feletti tartományba esik, tehát szó sincs fele-fele higításról, valószínűleg minden esetben a barna alapsör ízesítéséről van szó.

Meggyes söröknek sose voltam ellene, viszont a fahéjjal vannak néha ambivalens érzéseim: palacsintában semmi gondom vele, forralt borban sem, de vannak minősített esetek, ahol nem tudom akceptálni. Kiváncsi is voltam, hogy mi lesz a helyzet ebben az esetben, de szerencsére nem vágta agyon a barna sör és meggy alapot.

Pohárban a szín bíbor és barna közötti, illatra inkább fahéj mint meggy, jellemzően édes. Szénsavtartalom viszonylag magas, ízre pedig kellemes gyümölcsös, ugyanakkor kávés és fahéjas jellegek, igazi karácsonyi ízhatás. Olyan, mintha egy folyékony karácsonyi süteményhez lenne szerencsénk, már hallom is a háttérben a Mennyből az angyalt...

Összességében tehát egy jól megkomponált ízesített sör.


Megjelenés7
Íz6
Aroma és jellegzetességek   7
Összhatás12
Összesen32

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése