2012. október 15., hétfő

Zelta Premium

Forrás: Iedzert
Tesztelés időpontja:

2012. július 27., Várpalota (dobozos)

Első találkozásom a Zelta Alus-al (Lettország) szintén erre a nyárra esett... Maga a zelta szó állítólag aranyat jelent a lett nyelvben, úgy látszik minden országban szívesen nyúlnak a marketingesek ehhez a nemesfémhez, ha a sörükhöz keresnek asszociációt...

No sebaj, ezzel meg lehet békélni valahogy. A leírás alapján, a Premium a főzde zászlóshajója. A Zelta esetében a tulajdonosi viszonyok elsőre kicsit nehezen követhetők egyébként, főleg úgy, hogy a net tele van dezinformációval. Ha csak Lettországot tekintjük, akkor a Zelta Alus az Aldraris csoporthoz tartzoik, de ha globálisan vizsgáljuk a kérdést, akkor a Carlsberg nevű óriáshoz.

A sör pohárba töltve hozza egy átlagos pilzeni külcsíni jegyeit, semmi extra. Illatában lágyan jön elő a maláta, tán egy picit édeskés az illat, hab szinte nulla. Ízre nem mondanám komlósnak egyáltalán, kesernyésség alig fedezhető fel, ízében is inkább édeskés. Ugyanakkor kevés a tartalom: szinte vizesnek mondható az összhatás, mély benyomást sajnos nem gyakorolt rám. Alkoholtartalma 5,2 %.

Megjelenés 5
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 10
Összesen 24
Régi értékelés szerint 4,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése