2012. január 12., csütörtök

A. Le Coq Maiz

Tesztelés időpontja:

2011. december 14., Tallinn (üveges)


Lassan nem lesz olyan sörgyártó, aki a piaci részesedés reményében ne készítené el a saját kukoricasörét. Érdekes megfigyelni, hogy ezek a próbálkozások mennyire hajaznak a mexikói példaképre, elsősorban persze külsőségekben. Beleillik ebbe a sorba az A. Le Coq üdvöskéje is, ennek is szép átlátszó üvege van, és hasonlóan a Coronita-hoz, ezt is kisebb palackban adják az átlagnál.

Ez a sör sem repített fel engem a Kukorica Sör Imádók Galaxisába (a továbbiakban csak KSIG), egyszerűen nem értem meg még rá tán. Vagy csak nem ittam még jót. Vagy netán ott van a harmadik lehetőség is: a kukoricasörök egyszerűen nem jók. Kellő tapasztalat híján elhamarkodottnak tűnne kijelenteni, hogy az utolsó opció felé hajlok, de jelenleg ez a tényállás.

De nézzük ezt a sört. Kitöltve a pohárból szinte semmi illat nem jelentkezik, és hab sem képződik igazán. Ízleléskor mindent elnyom a kukoricaíz, de emellett rögtön érződik az is, hogy nagyon híg. Bár ezt tán nem kéne felrónom neki, minden kukoricasörnél általánosan jelentkező probléma ez számomra. Pedig benne van a 4,6 % alkohol, de mégis. Sajnos jellegtelen.






Megjelenés 3
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 8
Összesen 19
Régi értékelés szerint 3,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése