2012. január 18., szerda

Wieckse Rosé

Tesztelés időpontja:

2011. december 31., Tolna (dobozos)

Forrás: The Beer Tasting Blog
Nem tudom meglep-e valakit, de a Wieckse Rosé a Wieckse gyár terméke, amely sajnos nem fordít jelenleg túl sok figyelmet a távoli országok sörkultúrára éhes közönségére, honalpjuk ugyanis csak hollandul érhető el... Holland sörről van tehát szó, mégpedig egy lágy és gyümölcsös sörről. Az alapja búzasör, így a színe kicsit opálosabb, de ez nem okoz problémát (legalábbis nekem).

A színe rózsaszínes, köszönhetően e rengeteg féle gyümölcsnek, amit koncentrátum formájában belépakoltak. 15 % koncentrátum van benne, és nem spóroltak a változatosággal: van benne alma, bodza, meggy, málna és kékáfonya is. Mindezeket nyakon öntik még egy kis E950 édesítővel, hogy adjanak az édességnek, de érdekes módon a végeredmény még így is inkább savanykás, mint édes.

Sajnos, a tesztelt sör már közel járt a lejárathoz, így nem tudom, hogy milyen lehet friss valójában, kénytelen vagyok erre az élményre szorítkozni... Pohárba kitöltve nem sok habja van, az illata definiálhatatlan gyümölcsös illat. Az ízéről már szóltam, még egy megjegyzés hozzá: 4 % alkohol van benne, ami érdemben nem befolyásolja az ízt. Kellemetlen mellékhatás: nem tudom minek a következménye, de még órákkal később is különféle gázokat fejleszt a sör az ember bélrendszerében, ennek következményeit inkább tán nem ecsetelném...

A doboz sajnos csak két decis, kicsit azért lehetne nagyobb is...

Megjelenés 4
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 9
Összesen 22
Régi értékelés szerint 4,4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése