2011. július 1., péntek

Mystic Cranberry & Framboos

Forrás: Beerboxx
Tesztelés időpontja:


2008. szeptember 27., Brüsszel (üveges)

Ez a sör üdeségben nagyon jól teljesített, de ízben sajnos hagyott némi kivánnivalót maga után... Átütően érződik a búzasörös jelleg, ami még nem lenne gond, de igen csak cukros, nem egy fajsúlyos sör. A kinti hőmérséklet nem volt szerintem a fogyasztásához megfelelő, valószínűleg egy dögmeleg nyári napon egy söröző teraszán jóval kellemesebb élményt okozott volna, így viszont csak a 6-os szintre ér fel. A palack itt is 25 cl, az alkoholfok 3,8 %, az ár pedig 0,78 euró.


A korábban tesztelt cseresznyés Mystic-hez hasonlóan ez is a Haacht terméke, csak ebben (ahogy a név is mutatja...), vörös áfonya és málna van. Furcsa egy mix, és nehéz is eldönteni, hogy az íz melyik irányba hajlik el... Érdekes módon a honlapon már nem lehet megtalálni, így elképzelhető, hogy már kivonták a forgalomból...


Visszakóstolás:


2009. május 23., Brüsszel (üveges)

Mintha nem tudnák eldönteni a sörkészítő mesterek, hogy tulajdonképpen milyen sört akarnak készíteni. Zavaró háziasítás, nem alakul ki egységes íz, az egész olyan, mint amikor találomra összekutyulnak valamit, mert biztos jó lesz, csináljuk csak, alapon. Csak megérzés, de ez a sör is annak a fiatal generációnak készül, akinek fogalma sincs egy tisztességes alapon készített kriek-ről, a lényeg az, hogy legyen az italban némi szirup, meg egy rakás buborék. 4-esnél jobbat nem tudok adni. A palack 25 cl-es szintén, az ára 83 cent. (Az alkoholfok 3,8 %, a gyümölcstartalmat pedig 20 %-ra teszik a címkén. Az utóbbit nem nagyon tudom elhinni…)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése