2011. július 14., csütörtök

Ramée blonde

Tesztelés időpontja:


2008. szeptember 30., Brüsszel (üveges)

Forrás: All about beer
Az aznap lefuttatott tesztsor legjobb versenyzője... Apátsági sörről van szó, és ha hinni lehet a címke francia leírásának, akkor a palackban fejeződik be az érlelése ennek is (meglepő, mondhatom). Nagyon letisztult ízű sörre számítsatok, amit 7 fok környékére kell lehűteni. A palack szerencsére 33 cl-es, így ellensúlyozta mennyiséggel is az előző két csalódást keltő sört aznap.

A pohárban aranysárga színű, kicsit tán pilzenire hasonlít. Szerencsére illatban és ízben nem. Amint a számhoz emeltem a poharat, és megéreztem az illatot, tudtam, hogy nem fogok csalódni. Erős 7-es nálam. Az ára is elviselhető, 97 centet kérnek érte.

A sört a La Ramée apátság készíti, ahol a sörkészítésnek már évszázados hagyományai vannak... Az apátság maga Brabant vallon részében található, közel a flamand területekhez. A sör receptje állítólag Hesbaye-ből származik.... A sör szinte amber szerű színéért a maláta és a pörkölt búza együttesen felelős, no meg a fűszerek, amelyeket persze nem árulnak el. Az apátság kifejezetten digestifnek ajánlja, még jó, hogy pont vacsora után ittam meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése