2011. július 15., péntek

Maredsous Bruin

Forrás: The Thinker
Tesztelés időpontja:


2008. október 1., Brüsszel (üveges)

Ez a sör a Duvel Moortgat cégcsoportot erősíti... Valaki a cégnél kitalálta, hogy ki kéne alakítani a sikeres világos ale mellett egy apátsági brandet is, és ha már a döntés megszületett, egy egész sörportfóliót gyűrtek be a Maredsous márkanév alá. Mindenki megtalálja a kedvenc apátsági stílusát garantáltan, van bruin, blonde és  tripel is... Nekem pedig nem lehet más feladatom, könyörtelenül végig kell kóstolnom mindet. kezdjük hát a barna versenyzővel.


A Maredsous egy bencés apátság helye az Ardennekben, s mily meglepő, a barátok sörfőzéssel is múlatták idejüket. Maredsous Namurtól délre található, nem messze Denée városkától. Az apátság jelenleg is működik, az alapítása valahol a VI. században történt, ma is élnek ott szerzetesek...

A Maredsous apátsági sörök az eredeti receptek szerint készülnek, a gyártás folyamatát az apátság közössége felügyeli, élen a főapaáttal, Bernard Lorent-el. A nyereség jelentős részét karitatív célokra fordítják.

De térjünk most már rá a tesztalanyra, az apátsággal majd egyszer bővebben fogok foglalkozni. Mint mondottam volt, barna apátásgi sör, és eredetileg karácsonyi sörnek készítették. A fermentálás a palackban fejeződik be tehát itt is, a palackba kerülés után két hónapon belül pedig az ajánlás szerint meg kell inni. Testes, kis Grimbergen palackhoz hasonlatos üvegben adják. A pohárba kiöntve meglepően sötét színű, majdnem olyan sötét, mint a Charles Quint, mélybíbor vörösborra emlékeztet leginkább.

Ízre telt, érezni a karamellizálódott cukrot. A habja nagyon kemény, még percek után sem roskadt magába. A magam részéről csak ajánlani tudom ezt a 33 cl űrmértékű italt, az ára 0,8 euró. Alkoholtartalma 8 %, az osztályzat pedig 8-as.

Forrás: Flickr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése