2011. május 26., csütörtök

Pootsman - Kange

Tesztelés dáutma:

2011. május 21., Tallinn

Forrás: Beers of Estonia
Hiszitek, nem hiszitek, ez a sör is az A. Le Coq nevéhez fűződik, bár erre vonatkozólag semmilyen információ nincs a cég honlapján. Még az a kész szerencse, hogy azért a Beers of Estonia megemlékezik róla, így nem kell teljesen a sötétben tapogatóznom. Mondjuk az ott talált információk annyiban kiigazításra szorulnak, hogy a sör alkoholtartalma immáron nem 8 %, hanem csak 7.

Mondjuk majdnem mindegy egy pilzeni esetében, hogy 7 vagy 8, nagy különbség a karakterben ebben a tartományban általában nincs. "Lágy" sörnek van beállítva a leírás szerint, amely ilyen alkoholtartalom mellett meglepő, de ez így is van, tanúsíthatom. Sajnos a mérsékelt szárazanyagtartalom érezteti hatását, nem ad a sörnek kellő sűrűséget, hab meg nem is fejlődik a pohárban egyáltalán. Az alkholos íz nem érződik, de semmi test, semmi viszonyítási alap, olyan, mint egy 3,2-es vizes fűnyírósör. Ízről sem nagyon tudunk értekezni, az átlagosnál is gyengébb ingereket ébreszt. Nem is csoda, hogy az értékelés is olyan lett, amilyen:


Megjelenés4
Íz3
Aroma és jellegzetességek6
Összhatás7
Összesen20
Régi értékelés szerint4

Még egy dologról lészen nevezetes ez a poszt. Immáron ez a századik leközölt poszt, amely egy sör tesztelésére vonatkozik. Töretlen erővel dolgozom a továbbiakon...:)

Forrás: Techanimous

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése