2011. május 10., kedd

Estrella Damm

Tesztelés időpontja:


2011. április 29., Tallinn

Forrás: Epicurean Calgary
Ez életem első spanyol söre, de rá kell döbbennem rögtön, hogy jobb lett volna inkább tán azt írni, hogy "Spanyolországból származó", ugyanis egy katalán italról van szó, Barcelona-ban készül. 1876 óta gyártják, ez a sör az S. A. Damm nevű cég zászlóshajója, amit már a neve is sejtet, hisz az estrella szó mind a katalánban, mind pedig a spanyolban csillagot jelent.


Maga a gyár is 1876-ra datálódik, a nevét pedig az alapítóról, Alsatian August Kuentzmann Damm-ról kapta, aki a jelek szerint Elzászból érkezett, és rendelkezett némi német gyökerekkel...  A sör alkoholtartalma 5,4 %, bár némely országokban forgalomban van egy kisebb alkoholtartalmú változat is. Igazi globális márka egyébként, viszonylag sok helyen lehet kapni a világban.


Pohárba kitöltve sok különlegességet nem mutat, élénk citromsárga szín, erőteljes szénd-dixod, viszonylag mérsékelt hab. Ízlelésnél egy kicsit vizes pilzeni hatást kelt elsőre, de ez a második kortynál már nem érződik, középkategóriás pilzeni. A komlózás visszafogott, nem érződik bántó kesernyés íz. A globalizált világnak, globális ízlésvilágnak tökéletesen megfelel, de maradandó élményt nem nyújt sajnos.

Megjelenés6
Íz5
Aroma és jellegzetességek6
Összhatás13
Összesen30
Régi értékelés szerint6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése