2011. május 17., kedd

Tongerlo Blonde


Ezt a sört többnyire a kedvenc brüsszeli éttermemben sikerült fogyasztani, a Le Fiacre nevű intézményben, a tőzsde épülete mellett. A Haacht főzde terméke, egy egész sor Tongerlo sört készítenek. A cégen belül ez a márkanév fedi az apátsági vonulatot, ugyanis Tongerlo egy régi, 1128-ban alapított apátság neve, ahol viszont sört már nem készítenek... A visszakóstolási jegyzetek jelen sör esetében sokat nem mondanak, inkább pillanatnyi hangulatjelentések, de sebaj.


Forrás: Wikipedia

Tesztelés időpontja:

2007. szeptember 16.

Forrás: Smakpiwa
2007 januárjában a barna változathoz már volt szerencsém, szintén csapoltan. Hozta a januári elvárásaimhoz mért minőséget, megüti a 7-es szintet ez is, de lássuk a részleteket. Sűrű blonde sörről van szó, ami a terjedelmes pohárban nagyon jól néz ki. Szárazanyagtartalma meglepően magas, 14.4° Plato, amihez jelenleg 6 %-os alkholtartalom párosul, de akkor (2007) még 6,5 % volt benne. Jó hidegen ajánlott fogyasztani, 8-9 fokot ajánlanak a hozzáértők, de ez adódik az alkoholfokból is. Egy könnyed vacsora kimért kísérőtársa lehet, semmiképpen nem tolakodik előtérbe gasztronómiailag, a kagyló mellé ideális volt. 7-es.

Visszakóstolások:

2008. január 15., Brüsszel


Sok újat nem tudok elmondani, továbbra sem rossz sör ez. Marad 7-es.

2008. október 1., Brüsszel

Forrás: 40 beers at 40
V. Károly után ez egy kicsit visszalépés, lássuk be. (Aznap este egy Charles Quint-el indítottam, teszt később...) Pedig aztán semmi rosszat nem lehet rá mondani, egyszerűen nem annyira fajsúlyos és kész. De ettől még ez is erősen javasolt továbbra is a Belgiumba látogatóknak. Erős 7-es.

2009. május 26., Brüsszel

A bor mellett a kagylóhoz azért egy ilyen is lecsúszott, hiába no, ez is itatja magát. Különösebben újabbat nem tudok róla elmondani, ez alkalommal is hozta a jó formát, legyen 7-es. Érdekes, hogy sok helyütt az ideális szervírozási hőmérsékletként a 8 fokot jelölik meg. Hát én ettől még csak hidegebbet kaptam szerintem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése