2024. július 3., szerda

Μπινελικάκια Binelikakia (Chania)

Látogatás időpontja:

2024. május 22.

Aznap kicsit korábban végeztünk, így volt időm sétálni a régi velencei kikötőben és a környékén... Meg volt beszélve, hogy valamikor majd később vacsorázunk a többiekkel, de másfél óra bóklászás után én megéheztem és megszomjaztam, leültem hát ide egy sörre és egy kis előételre...

Az egység portálját elég nehéz volt lefotózni, mert a tulajok és a pincérek folyton az ajtó előtt ültek és beszélgettek, de azért végül sikerrel jártam:)

Az épület mellett nőtt egy méretes kaktusz, bele sem fért egy képbe:



Nagyon kellemesen hűvös mellékutcában van az étterem egyébként, és a személyzet roppant kedves, csak ajánlani tudom mindenkinek, ha Chania-ban jártok.

Ez a kertben van...


Először a sört választottam ki, s mivel ezt a tételt még nem kóstoltam, sokáig nem kellett agyalnom:

Alfa (Άλφα) Weiss

Biztos a hőség is közrejátszik az értékelésemben, de szerintem akkor is ez volt az egyik legjobb német típusú búzasör eddig (az Athenian Brewery gondozásában), amit Görögországban kóstoltam. 


Megjelenés7
Íz8
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás18
Összesen41


The heat probably plays a part in my assessment, but even then I think it was one of the best German-type wheat beers (by Athenian Brewery) that I tasted so far in Greece.


Appearance (1-10)7
Taste (1-10)8
Aromas and other characteristics (1-10)   8
Overall (1-2018
SUM (1-50)41

A sör kortyolgatása közben már tudtam az ételekre is koncentrálni, s végül nem tudtam dönteni két előétel között, így kikértem mind a kettőt, a cukkinit és a tintahalat is:





Nem volt ezzel baj, mert egyik sem volt óriási adag, a vacsora meg még messze volt... Végül egy kávét is kértem, és persze ehhez is hoztak egy darabka sütit és némi tömény italt:




A kávé is remek, az ételek is, s ahogy már mondtam, csak ajánlani tudom ezt a helyet...

Elérhetőségek:

Cím: Portou 64, Chania 731 31, Görögország

Telefon: +306942877799

Nyitvatartás:

Minden nap: 17:00 - 01:00


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése