2017. április 30., vasárnap

Restauracja Karczma Młyńska (Bydgoszcz, Lengyelország)

Látogatás időpontja:

2011. május 30 és 31.

2011-ben május végén Lengyelországban jártam egy olyan városban, ahol se előtte, se utána azóta sem: Bydgoszcz a neve, amely leírva elég bonyolultnak tűnik, de azért könnyen kiejthető...:)

A Restauracja Karczma Młyńska név viszont már nem annyira, de azért ha arra fogok újra járni, nem leszek rest felidézni, mert kellemes élményeket szereztem itt...

A sörök tesztelírása már olvasható volt korábban (akkoriban nem gondoltam, hogy minden meglátogatott vendéglátóipari egységről idővel posztokat fogok írni...), így ebben a posztban csak képek lesznek a sörökről, kezdjük is rögtön a Kujawiak nevű sörrel, étkezés előtt ezzel nyitottunk:Ezt követően sor kerülhetett az ételrendelésre is... Az étterem állítólag 1873 óta áll eme szent helyen, a "malom szigeten", és elméletileg sok hagyományos lengyel étek tesztelhető itt. A minket kalauzoló barátunk rögtönzött prezentációja alapján levesnek választottam egy Żureket. Ez tulajdonképpen nagyon hasonlít a mi becsinált leveseinkre (korábban már írtam róla többször is...), csak hús helyett kolbász van benne. A neten a recepteket böngészve sokféle verzió van belőle, némelyik azt állítja, hogy a sűrűségért felelős teljes kiőrlésű lisztet nem árt a főzés előtt napokig vízben áztatni, ez adja a savanykásság egy részét... Mindenesetre a leves maga roppant ízletes és fűszeres, ha nem nagyon éhes az ember, simán kivált egy főétkezést szerintem. Másodikra egy pisztrángot választottam, a pincér javaslatára. Az a helyzet, hogy ennél azért már ettem sokkal jobbat is, de azért nem volt rossz...Az estét a Specjal Jasny Pelny zárta le, amelyről a teszt itt olvasható.A második látogatás alkalmával csak egy hosszabb séta utáni felfrissülés céljából került sor, akkor a Żywiec sör került górcső alá, amit azóta már többször is teszteltem...Elérhetőségek:

Cím: WYSPA MŁYŃSKA, UL.MENNICA 1, 85-112 BYDGOSZCZ
Telefon: +48 52 345 57 86 wew.25
E-mail: kontakt@karczmamlynska.com.pl

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 12:00 – 23:00
Szombat - Vasárnap: 12:00 – 24:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése