2017. április 20., csütörtök

Blanche de Namur Rosée

Tesztelés időpontja:

2017. január 4., Budapest (üveges)

A Brasserie du Bocq söreivel kapcsolatosan számomra egyelőre vegyes a kép, volt kimondottan jól sikerült tétel és felejthetőbb is, lássuk most melyik irányba mozdulunk tovább...

A Blanche de Namur Rosée a linkelt vélemények szerint elég megosztó sör, de az egyelőre kevés számú vélemény inkább lehúzó jellegű.

Én az ilyen oldalakat jó szokásomhoz híven előzetesen nem nézegetem, mert esetleg elvisznek egy olyan irányba ami eleve prejudikálja az egész tesztelést... Ez a Blanche de Namur, mint nevéből is látszik egy gyümölcsös sör, mégpedig málnás, amiket szoktam szeretni (általában).

A málna esetében nagyon érzékeny az egyensúly, legtöbbször az történik, hogy a sörből egy buborékos málnaszörp születik, illetve a másik véglet az, hogy kapunk a pohárba egy agyonkomlózott sört, aminek nem mellékesen elnyomottan gyümölcsíze is kéne hogy legyen, de nincs.

Szerencsére a Blanche de Namur Rosée esetében a Bocq-nak sikerült a mezsgye közepén maradni, a 3,4 % alkoholtartalmú ital (pont elég) megmarad azon a területen, ahol maradéktalanul élvezhető a gyümölcs valódi íze, ugyanakkor azt sem felejtheti el senki kóstolás közben, hogy egy sörről van szó, és nem pedig egy üdítőitalról. Szerintem kimondottan jól sikerült darab, és ránézni is jó.

Visszatérve a bevezetőben feltett kérdéshez: jó irányba mozdult el az ügy, a Bocq ismét egy nagyot alkotott (szerintem).

Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek     9
Összhatás17
Összesen41



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése