2015. november 5., csütörtök

Staropramen Nefiltrovaný

Tesztelés időpontja:

2015. június 12., Budapest (üveges)

Ezt a sört még a cseh sörtúra alkalmával sikerült beszereznem, de úgy látom, hogy már lehet ezt kapni idehaza is egyes intézményekben. A Staropramen sörökkel kapcsolatosan vegyes érzéseket táplálok a múltbeli tesztekből, s kezd bennem kirajzolódni egy sommás vélemény: hajlamosak az urak könnyed söröket alkotni.

Itt a könnyed szót most nem a pozitív értelmében próbáltam használni, nekem némelyik túlságosan is könnyed... A szűretlen sörük egészen opálo kinézetű, ráutaló stílusjegy ez arra nézvést, hogy valóban nem filterezték le. Ízlelésre csukott szemmel simán hozza a light sörök összes jellemzőjét, ami nekem bevallom csalódás. Egy olyan sörtől, amelyben benne maradt egy plusz adag matéria (mert ugye nem szűrték le...), én bizony többet várok: tartalmat, fajsúlyosságot, harmonikus ízvilágot.

Itt egyik sem teljesült, egyedül a külcsínre tudok plusz pontokat adni... Zárójeles megjegyzés, hogy ez a sör "búzával van ízesítve". Hát nem tudom.... Ne keverjük a szezont a fazonnal, egyszerűen nem értem, minek ez... Kezdek kiábrándulni ebbeől a neves cseh sörgyártóból... (Alkoholfok: 5 %)


Megjelenés7
Íz5
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás10
Összesen26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése