2015. október 17., szombat

Gauloise Fruits Rouges


Tesztelés időpontja:

2015. szeptember 10., Budapest (üveges)

Újabb belga sör a láthatáron, és ha már új sör, akkor "új" főzde! Itt az új persze csak azt jelenti, hogy nekem ez a sörgyártó még új, úgy hívják őket, hogy Brasserie du Bocq, és Purnode-Yvoir-ban székelnek...

A honlapjukat megnézve azt láttam, hogy 1858-ban indultak s mára számos sörrel vannak jelen a piacon, s a listát böngészve azt láttam, hogy kóstoltam már némelyiket, de azok a tesztek is csak jegyzet formájában léteznek még... A Gauloise Fruits Rouges egy viszonylag erős gyümölcsös sör, sőt inkább mondhatom, hogy kimondottan erős: 8,2 % alkohol van benne. Hogy milyen gyümölcs van benne konkrétan, az számomra némileg talány, mert a honlap csak "piros bogyókat emleget", amit nem nagyon tudok hova tenni.


Mindenesetre nekem leginkább meggy íze volt, így ezt jelölöm be. A magas alkoholszint ellenére a sö üde és könnyed, sűrűn egyáltalán nem mondanám, színre némileg opálos. Ízre édeskés, mint savanykás, adtak hozzá valószínűleg édesítést rendesen. Ennek ellenére kiválóan el tudom képzelni desszertekhez, vagy aperitífnek.


Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek     8
Összhatás15
Összesen38

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése