2015. október 9., péntek

Cēsu Nefiltrētais GriķuTesztelés időpontja:

2014. június 8., Tallinn (üveges)

Régen volt már lett sör, de szerencsére azért még néhány akad a régi jegyzetek között:) A lett sörök közül pedig még régebben jött elő Cēsu termék, s érdekes módon ennek a sörnek az esetében a hivatalos honlap és a Ratebeer szépen összevesznek rajta, hogy mennyi a sör alkoholtartalma...

No de annyi baj legyen, most könnyen igazságot teszek, mert előrelátóan lefotóztam a címke hátoldalát is, ahol bizony az derül ki, hogy 5 %, ami a Ratebeer igazát erősíti. Bár simán lehet az is, hogy időközben új receptúra alapján már egy erősebb sör készül..

A Cēsu Nefiltrētais Griķu a nevéből adódóan egy szűretlen sör (a színén alig látszik), s abból a szempontból mindenképpen különleges, hogy van benne hajdina is. Nem ez volt az életemben az első hajdinás sör (Belgiumban már ittam, tesztleírás később), de Lettországban mindenképp ez volt az első ilyen próbálkozás. Akinél a hajdina, mint íz egyáltalán nem jön be (nekem is szokni kellett), ne nagyon próbálkozzon vele: ebben a sörben szépen kiütközik ugyanis az aroma.

Mindenképpen különleges, személy szerint kóstolásra javaslom mindenkinek...


Megjelenés5
Íz6
Aroma és jellegzetességek     7
Összhatás13
Összesen31

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése