2013. október 8., kedd

Reval Café (a Nordic hoteltől jobbra...) - Tallinn (Észtország)

Látogatás időpontja:

2012. június 7.

A Reval Café lánc 2005-ben jött létre Tallinnban, mostanra már számos egységgel rendelkeznek a városban, leginkább az óvárosban és környékén. A Reval név Tallinn régi nevére emlékeztet... A cég fő profilja nehezen határozható meg: egyaránt lehet a többségükben reggelizni (némelyik már fél nyolckor nyitva van, nagyon népszerű állítólag ez az opció a helyi üzletemberek körében...), vannak sütemények, vannak egytálételek (tészták például), ugyanakkor meg lehet inni egy-két sört is barátságos környezetben...

Mi a fent jelzett napon egy baráti beszélgetésre tértünk be csupán a Hobujaama utcában lévő kávézóba, az étlapot nem teszteltük, mert máshová indultunk vacsorázni. Mindössze a fokhagymás kenyeret próbáltuk ki az étlapról (ez szinte mindenütt van errefelé...), azzal semmi hiba nem volt. Az összes kávézó úgy van kialakítva, hogy bensőséges hangulatot árasszon, tényleg jó ide betérni:






A képek a cég hivatalos honlapjáról valók. Sört kétfélét teszteltünk, az egyik már oly sokszor szerepelt a blogban (A. Le Coq Premium), hogy nem is vesztegetném itt rá a szót.




A. Le Coq Porter

A másik az A. Le Coq Porter volt, erről készültek a képek. Csapolt verzió volt, s igazán érdemes volt megkóstolni. Még ha nem is okoz oly katartikus élményt, mint a Chocolate Porter, de tartalmas ital ez a 6,5 % alkoholtartalmú változat is. (Korábban már volt róla teszt egyébként az üveges verzióról...) A habját egész sokáig megtartotta, ízében a legérdekesebb az volt, hogy pörkölt magvak (főleg dióra hasonlított) ízét lehetett érezni.

Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek          6
Összhatás 13
Összesen 33

Az A. Le Coq üdvöskéje után még lezárásképpen ittunk egy Corona Extra-t is lime-al, de sajnos az a sör ezúttal sem hagyott bennem mély nyomokat, s mivel már szerepelt a blogban, nem is erőltetem magam vele. Egy oka volt csupán hogy megkóstoltuk: kedves barátaim lecsaptak a pincérnő ajánlatára, aki akciósként lengette be a terméket, amikor már a vége felé jártunk az elébb említett sörnek...

A Reval Café elérhetőségei:

Cím: Hobujaama 5, Tallinn
Tel: +372- 56 50 9991
Email: info@revalcafe.ee
Nyitva tartás: 10:00-23:00

A nyitva tartás a Hobujaame utcában lévő kávézóra vonatkozik, a többit itt lehet ellenőrizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése